Početna strana » Aktualno
bibliobus logo
Uslijed tehničkih poteškoća, bibliobus 2 Gradske knjižnice Zadar od sutra (24.11.2020.) neće posjećivati stajališta. 
Obilježavanje Dana grada Zadra - Virtualna slikovnica

Autorica i ilustratorica Dubravka Kolanović pročitat će slikovnicu "Bao Baobab i mala Kibibi" te zadati djeci likovni zadatak. Program se održava virutalno, na YouTube kanalu Knjižnice, a u sklopu programa obilježavanja Dana grada Zadra, 19. 11. 2020. u 17:15 sati.

Mali znanstvenici: Probušena vrećica

Projekt Mali znanstvenici dugogodišnji je projekt Gradske knjižnice Zadar i Centra izvrsnosti iz fizike Grada Zadra. Namijenjen je učenicima nižih razreda osnovne škole.

Obilježavanje Dana grada Zadra - Virtualna slikovnica

Autorica i ilustratorica Manuela Vladić Maštruko pročitat će svoju slikovnicu "Duga" te zadati djeci likovni zadatak. Program se održava virutalno, na YouTube kanalu Knjižnice, a u sklopu programa obilježavanja Dana grada Zadra, 12. 11. 2020. u 17:15 sati.

Mali kemičari: Teški baloni

Mali kemičari proizašli su iz uspjelog projekta Mali znanstvenici. Radionice se odvijaju u Gradskoj knjižnici Zadar i za njima uvijek vlada velik interes, a u programu su zanimljivi sadržaji i eksperimenti iz područja kemije. Radionice su prilagođene djeci nižih razreda osnovne škole koja će kroz eksperimente i igru imati priliku upoznati se s kemijom i naučiti što to sve kemija nudi.

Dan hrvatskih knjižnica 2020.

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga u spomen na dan kada je 1960. godine Hrvatski sabor donio prvi hrvatski zakon o knjižnicama.

Dobitnica priznanja „Knjižnica godine“ za 2020. godinu je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu kojoj od srca čestitamo!

Mali znanstvenici: Jaje pliva i tone

Projekt Mali znanstvenici dugogodišnji je projekt Gradske knjižnice Zadar i Centra izvrsnosti iz fizike Grada Zadra. Namijenjen je učenicima nižih razreda osnovne škole.

Skriva li se u vašem djetetu budući znanstvenik, izumitelj ili istraživač?

Dječju znatiželju možemo potaknuti pružajući im priliku da sami istražuju i pronalaze odgovore na pitanja koja postavljamo pred njih.

hcd studeni

Hrvatsko čitateljsko društvo svaki mjesec izdaje kalendar sa važnim datumima iz domaće i svjetske književnosti, obljetnicama i događajima. Pogledajte zanimljivosti u mjesecu studenome, pronađite inspiraciju za čitanje ili jednostavno naučite nešto novo.

bibliobus

Zbog tehničkih poteškoća, bibliobus Gradske knjižnice Zadar danas (10.11.2020.) neće posjetiti stajališta:

  • Vrana 
  • Banjevci 
  • Bila Vlaka 
  • Vukšić 
  • Zemunik Donji.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Obilježavanje Dana grada Zadra - Virtualna slikovnica

Autorica i ilustratorica Manuela Vladić Maštruko pročitat će svoju slikovnicu "Mauro - plavetni kit" te zadati djeci likovni zadatak. Program se održava virutalno, na YouTube kanalu Knjižnice, a u sklopu programa obilježavanja Dana grada Zadra, 06. 11. 2020. u 17:45 sati.

Stranice