Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. 
Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina sa kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.
 
U promicanju boljeg interneta, naš zadatak je da ohrabrimo ljude da se uključe u iskorištavanje što više dobrih prilika koje se nude na internetu, dok im u isto vrijeme dajemo sposobnosti, znanje i potporu koja im je potrebna za suočavanje s mogućim rizicima.
Tekst preuzet sa stranice hrvatskog Centra za sigurniji Internet gdje možete pronaći mnoštvo korisnih informacija i savjeta.
 
I Dječji odjel Gradske knjižnice pridružio se tisućama organizacija diljem svijeta u obilježavanju Dana sigurnijeg Interneta radionicom:
utorak, 07. veljače 2017. 16:00-17:00, Dječji odjel, Utorkom u 4: Dan sigurnijeg Interneta (Predstavljanje ICDL-a, pričanje priče, iPad radionica i prezentacija aplikacija za razvijanje predčitalačkih vještina) i podjelom korisnih promo materijala i savjeta u Informativnom kutku Želim znati više.
 
 

 

Tagovi: