Isabel Allende - Japanski ljubavnik

Početna strana » Isabel Allende - Japanski ljubavnik
Naslovnica

Dom za starije osobe često se percipira kao tiho, mirno mjesto, sa štićenicima opterećenima svojim bolestima i nezainteresiranima za svijet oko sebe. Da tomu ne mora biti tako, svjedoče nam likovi iz romana Japanski ljubavnik renomirane književnice Isabel Allende.

U uvodnom dijelu romana stanovnici doma za treću dob Lark House prosvjeduju na ulici i zaustavljaju promet, okruženi novinarima i fotografima. Riječ je o prilično neuobičajenoj situaciji koja nagovješćuje da su stanari vrlo zanimljivi, s osebujnim karakterima.

U takvu percepciju odlično se uklapa glavni lik romana, Alma Belasco. Prateći sudbinu djevojčice otrgnute od svoje židovske obitelji u Drugome svjetskom ratu, čitatelj suosjeća s njezinom sudbinom, a autorica iznenađuje postupcima junakinje koja, između ljubavi i lagodnog života, bira lagodan život. Paralelno s Alminim, pratimo život njezine njegovateljice Irine. Ako je autorica prikazala Almin život pomalo bajkovito, Irinin to zasigurno nije.

Kako se u priču uklapa jedan od stanovnika koncentracijskog kampa, osnovanog nakon Pearl Harbora,  otkrijte u ovome pitkom i zabavnom romanu.

Priredila: Antonijela Nekić (19. listopada 2020.)

 

Priredio/la: