Patricia Highsmith - Duboka voda

Početna strana » Patricia Highsmith - Duboka voda
Naslovnica

Patricia Highsmith bila je jedna od najpopularnijih pisaca psiholoških trilera tijekom pedesetih godina prošlog stoljeća. Proslavila se svojim prvim romanom Stranac u vlaku koji je ekranizirao Hitchcock, a nakon toga ekranizirani su  i brojni drugi njezini romani.

Ono što je i danas čini aktualnom i zanimljivom nisu samo inteligentni kriminalistički zapleti nego i uvjerljivi prikazi malograđanske sredine, raspad moralnih vrijednosti i tjeskobni likovi u mirnim pitomim američkim gradićima.

U jednome takvom gradiću živi bračni par, Vic i Melinda Van Allen. Vic je pristojan građanin, financijski situiran, dobar otac i dobar susjed, uglavnom zabavljen svojim poslom (vodi malu tiskaru) i hobijima. Ali upravo takav, besprijekoran, dosadan je svojoj supruzi pa ona uzbuđenja traži kod drugih muškaraca. Vicu to na početku ne smeta, ali…

Duboka voda  krimić je u kojem ubojicu znamo od trenutka počinjenja ubojstva, ali Patricia Highsmith do samog kraja uspijeva održati napetu atmosferu. Hoće li ubojica biti otkriven, hoće li Vic i Melinda ostati u braku, koja će biti cijena tog braka – pitanja su koja nas tjeraju da čitamo dalje.  

Priredila: Silvana Kuman (08. veljače 2021.)

Priredio/la: