Sturat Turton - Sedam smrti Evelyn Hardcastle

Početna strana » Sturat Turton - Sedam smrti Evelyn Hardcastle
Naslovnica

Sedam smrti Evelyn Hardcastle neobičan je spoj kriminalističkog romana i fantastike. Riječ je o mladom Aidanu Bishopu koji se jedno jutro budi ne sjećajući se prošle noći. Dok pokušava shvatiti što se dogodilo, otkriva vrlo neobičnu priču – mlada Evelyn Hardcastle bit će ubijena na zabavi svojih roditelja, a Aidan Bishop proživljavat će isti dan ispočetka dok god ne razriješi slučaj i ne otkrije ubojicu. Da vremenska petlja u stilu već klasičnog Beskrajnog dana ne bi bila jedina komplikacija, svaki će dan proživjeti u tijelu neke druge osobe, redom različitih uzvanika zabave. K tome, istu stvar proživljavaju još neki uzvanici i samo će onaj tko prvi otkrije rješenje, biti oslobođen napustiti imanje i nastaviti život normalnim tijekom.

Kriminalistička priča koja se odvija u ovom romanu na tragu je Agathe Christie. Naizgled je to jednostavan slučaj, bez previše krvi i nasilja, svi mogući sumnjivci na jednom su mjestu i čitatelj, naravno, može pogađati zajedno s protagonistom. Spajajući dijelove mozaika u jednu smislenu priču, i čitatelj polako slaže što se uistinu zbivalo tog dana, od početka do kraja, gdje je koji uzvanik bio u kojem trenutku i što je izazvalo svaki pojedini događaj.

Udobno se smjestite u miran kutak, koncentrirajte se i uživajte u čitanju jednoga neobičnog i originalnog romana pokušavajući otkriti ubojicu prije mladog Aidana.   

Priredila: Tina Mihić (24. rujna 2020.)

 

Priredio/la: