Suzy Josipović Redžepagić - Mama zna!

Početna strana » Suzy Josipović Redžepagić - Mama zna!
Naslovnica

Ponekad mi se čini da mi ni jedno tradicionalno jelo ne uspijeva imati baš onaj okus kakvo je imalo kada ga je kuhala moja mama ili moja baka. Stoga me vjerojatno privukao naslov Mama zna!. Nadala sam se da se u toj kuharici nalaze recepti s našeg podneblja, koji se prenose s generacije na generaciju, i to je upravo ono što sam dobila: na jednom mjestu objedinjene recepte autoričine mame, njezinih baka, nekih prijateljica i prijatelja. Bogatstvo fotografija i petsto slanih recepata s popratnim autoričinim tekstovima u domove donose okuse, mirise i sjećanja na djetinjstvo u našim krajevima tijekom 20. stoljeća.

Kuharica je podijeljena prema poglavljima: predjela, juhe, fritaje, tjestenine, rižota, povrće, jela žlicom, meso, morska jela, umaci te kruh i krušno. Svako poglavlje autorica započinje vrlo korisnim i zanimljivim kratkim uvodom u kojem donosi opće informacije o načinu pripremanja jela, vremenu kuhanja, različitim trikovima pripreme određenih namirnica, serviranju i sl. Autoričini savjeti evidentno su rezultat višegodišnjeg iskustva te će svakako biti korisni početnicima u kuhinji, ali i odličan podsjetnik iskusnijim kuharicama i kuharima.

Ono što posebno oduševljava kod ove kuharice jest njezina jednostavnost i pristupačnost te korištenje nama poznatih i lako dostupnih namirnica!

Priredila: Žozefina Žentil Barić (06. srpnja 2020.)