Tim Guenard - Jači od mržnje

Početna strana » Tim Guenard - Jači od mržnje
Tim Guenard - Jači od mržnje
Ako ne vjerujete da je Bogu sve moguće, pročitajte Jači od mržnje Tima Guénarda.
Nevjerojatna priča Tima Guenarda, bivšega državnog prvaka u boksu, u Francuskoj. 
Iako je imao vrlo teško djetinjstvo, pobijedio je u svojoj najtežoj bitci uz pomoć vjere i "Big Bossa". 
 
Majka ga je napustila kada je imao tri godine, a u dobi od pet godina vlastiti ga je otac premlatio toliko da je naredne dvije i pol godine proveo u bolnici. Djetinjstvo Tima Guénarda bilo je slijed boravaka u raznim institucijama i udomiteljskim obiteljima, prepuno nasilja, bijesa i mržnje. 
U dobi od dvanaest godina počeo je živjeti na ulicama Pariza vodeći svakodnevnu borbu s glađu, hladnoćom i izopačenim ljudima. Počeo je krasti i prostituirati se. U tom svijetu otkrio je svu pokvarenost "uglednih" krugova, kao i pomaganje i istinsko prijateljstvo među onima koji žive na rubu društva. 
S  osamnaest godina upoznao je hendikepirane ljude koje je društvo posve odbacilo. Taj ga je susret potresao u nutrini do te mjere da je započeo put, koji će ga dovesti do novoga života.
Ova šokantna životna ispovijest donosi istinitu priču o potrazi jednog izgubljenog, ranjenog djeteta za ljubavlju i životom u punini. Njegove su riječi izravne i snažne, riječi čovjeka koji je živio na samome dnu i iz njega se izdigao, riječi koje donose poruku nade, da svaki čovjek, ma koliko bio ranjen, može oprostiti, može voljeti, i iznad svega, da je svaka ljudska osoba vrijedna ljubavi.
Ovo nije roman, već istinita ispovijest njegova života koju nakon mnogo godina iznosi u šokantnim i zapanjujućim detaljima.
Knjiga  "Jači od mržnje" postala je uspješnica u Francuskoj te je prevedena na osamnaest jezika. 
 
Priredila: Laura Mihanović, srpanj 2020. 

Priredio/la: