U knjizi Dica Kalelarge protiv četiri lažna mita u Zadru (Zadar, 2010) Ferdinand Perinović uvjerava čitatelje kako "gospodin Seferović nije nedavno (24. studenog 2009.) dobio nagradu Zadra nego ju je on odnio Zadranima". Objedu temelji na insinuaciji kako je Seferović u emisiji "1 na 1" zadarske televizije Wox, 6. prosinca 2009, višekratno izjavio "da Zadar poslije bombardiranja nije imao svoju inteligenciju" (str. 44, 71, 142).
 
Opetovanim pregledom snimke emisije utvrđeno je da u razgovoru od sat vremena uopće nije bilo govora o zadarskoj inteligenciji. Štoviše, nijednom nije izgovorena riječ inteligencija! Indikativno je da Perinović prešućuje zašto je Seferović dobio Nagradu grada Zadra, kako ne bi morao osporiti neupitno značenje knjige Photographia Iadertina za uvid u kulturalni i umjetnički identitet Zadra.
 
"a ovdi bi ga neki samo po imenu šutnuli iz grada..." Kao da je predvidio slijed događaja u kojima će se pojaviti informacija o ZadaRetro na portalu europskog grada kulture 2010. i objede Ferdinanda Perinovića, anonimni sudionik rasprave na portalu forum.net.hr o zadanoj temi SPLIT + ZADAR = DALMACIJA, piše 30. studenog 2007: "u zadru je meni po tom pitanju super Abdulah Seferović. najviše je dokumentira i najviše posla napravija oko povijesti zadra prije i nakon drugog svjetskog rata. a ovdi bi ga neki samo po imenu šutnuli iz grada...". Potpisao se kao ajmex2. (Studeni 2010)