Max Temporelli i Barbara Gozzi: Pogreškama do uspjeha : priče o genijima koji nisu odustali

Činiti pogreške ne znači neuspjeh! To je dokazano u ovoj knjizi uz pomoć deset genija. Svatko je od njih puno puta pogriješio prije nego što je otkrio ili izumio nešto što je promijenilo živote mnogih ljudi. POGRIJEŠILI SU I NISU POŽALILI. Naprotiv, pokušavali su shvatiti zašto se pogreška dogodila i trudili se naučiti nešto iz nje. Neki su pokušavali mnogo puta jer nisu točno znali kako ostvariti zamisao koja im je pala na pamet. Pogreška može pogurati svakoga od nas vrlo, vrlo daleko... 

Deset minuta do spavanja

Slikovnice iz serijala Deset minuta do spavanja autorice Rhiannon Fielding posebno su osmišljene kako bi pomogle mališanima da se smire prije spavanja. Trenutno su dostupne dvije slikovnice:

Mali dinosaur 

U dalekoj zemlji, pod vulkanom,
bića neobična lutaju prašumom,
a navečer, kad nitko ne očekuje,
glasna rika posvuda odjekuje:
„Deset minuta do spavanja, mali dinosaure!”

Mali jednorog

Stefan Boonen: Ono s Leom

Jednog dana Lea nema. Tako počinje. Mama mu ne ostavlja poruku, učiteljica ga ne poznaje. Stoga mora krenuti u potragu za samim sobom. Srećom, Max Halters želi mu pomoći. Jer on je siguran da si tu čak i kad te neko vrijeme nema. To je početak jedinstvene pustolovine, s policajkom, pticom, tatom, tortom i kaskaderom.

Roman za djecu popraćen ilustracijama namijenjen je djeci od 8 godina i starijima. Priča o dječaku Leu koji se toliko teško nosi s tugom zbog smrti oca da je čak postao nevidljiv. 

Ana i Ema Kuman, Ivana Guljašević Kuman: Emana i prijatelji

U drugom djelu o avanturama male livadne vile Emane,  Emana upoznaje velikog puža, velikog mrava i plavog leptira u svim bojama. Odlučuje o boji kose i saznaje zbog čega su lokvice tako zabavne. Dječja mašta, kreativnost i tok misli puni su iznenađenja i odvest će nas i malu vilu Emanu u nove avanture.

Prvi dio: Emana, mala vila.

Bruno Kuman: Prehlađeni zmaj

Priča Prehlađeni zmaj uvrštena je u Hrvatsku bajkovnicu. Malo drugačija, pomaknuta bajka koja uvažava da stvari nisu samo onakve kakvima izgledaju, pa ni zmajevi u napuštenim dvorcima. Izgled je zapravo zaštita koju  je priroda podarila tim rijetkim, usamljenim i inače plašljivim bićima. Naš zmaj nije volio priče o vitezovima, zmajevima i princezama u kojima zmajevi obično nisu završavali najbolje…Više je volio priče o toleranciji, znanosti, napretku civilizacije, svemiru i zvijezdama. Saznajte kako je našeg zmaja radoznalost dovela do toga da više nije bio sam…

Philip Bunting: Najsmješnije najsavršenije životinje na svijetu

Naš je planet dom nebrojenim vrstama divljih i prekrasnih životinja koje su se savršeno prilagodile životu u svom malenom kutku našeg svijeta.
Upoznajte morsku ovcu (Puža golaća) na solarni pogon!
Doznajte koja se životinja glasa poput motorne pile (ptica lažljivica).
I otkrijte koja životinja može preživjeti 30 godina bez hrane!

Renata Piątkowska: Jednostavno mama / Jednostavno tata

Nove zbirke poljske spisateljice Renate Piatkowske u sedam kratkih, emotivnih priča obrađuju razne situacije s kojima se suočavaju majke i očevi suvremenoga svijeta. Priče su pisane vrlo jednostavno kako bi bile pristupačne djeci nižeg osnovnoškolskog uzrasta.

U zbirci Jednostavno mama upoznat ćemo priče borbenih mama, čija snaga i ljubav ne znaju granice.

U zbirci Jednostavno tata otkrit ćemo što je sve očinska ljubav i na koji se način očituje jer očevi ne vole manje nego mame, oni su zapravo poput mame, samo s brkovima. 

Nancy Springer: Enola Holmes: slučaj čudnovate ružičaste lepeze

Enola se nađe u nezavidnoj situaciji kad putem ružičaste lepeze primi očajničku poruku od svoje prijateljice, lady Cecily. Premda ne zna kako joj pomoći, Enola zna da to mora učiniti prije nego što bude prekasno. Ovaj komplicirani slučaj tjeraj Enolu da slijedi tragove po cijelom Londonu dok konačno ne otkrije groznu istinu – lady Cecily je oteta i zatočena na nepoznatom mjestu! Kako bi je oslobodila, Enola mora riskirati vlastitu slobodu i udružiti snage sa svojim bratom, slavnim Sherlockom Holmesom. No može li Enola vjerovati svom bratu i mogu li njih svoje zajedno spasiti Cecily?

Silvija Šesto: Žuti šal

Novi roman Silvije Šesto tematizira gorući problem suvremenog društva, otuđenost i prekomjerno korištenje tehnologije i posljedice koje ono ima za svakodnevni život. Jer, što se dogodi kada se uređaji isprazne, a mi se nađemo usred nepoznatog prostora potpuno sami?


Tekst preuzet s poleđine knjige. 
Odabrala: Ivana Bobaš
 

Juan'er: Mama mora na posao

Kada budilica zazvoni, mama mora na posao.

„Želim ići na posao s mamom!“ Lulu se čvrsto drži za maminu košulju.

„I ja tebe želim povesti“, reče mama sa smiješkom, „ali moraš smisliti kako da te ostali ne primijete.“

„Da me ostali ne primijete…“ razmišlja Lulu neko vrijeme.

I dobila je ideju…..

Stranice