Alexis Dormal: Ana Ana

Upoznajte Anu Anu, junakinju istoimene serije stripova za najmlađe, djelo scenaristice Dominique Roques i ilustratora Alexisa Dormala. Pametna i živahna Ana Ana proživljava velike avanture sa svojim plišancima. Poput dirigenta upravlja veselom družinom koja je prati kroz svijet mašte, pustolovine i prijateljstva, a kroz tople i duhovite priče istražuje i neke važne životne teme.

Predstavljamo vam prve četiri knjige neodoljivog francuskog serijala Ana Ana, u prijevodu Darka Macana, idealnog za prve korake u stripu...

Johanna Thydell: Praščić u vrtiću

Slikovnica nagrađivane švedske književnice Johanne Thydell o praščiću koji je jedan dan proveo u dječjem vrtiću. Dirljiva, topla i zaigrana priča za sve mališane, a osobito za vrtićarce, kao i one koji tek kreću u vrtić. Iz ove ćemo slikovnice mnogo toga naučiti o životu u dječjem vrtiću, ali dobiti i priliku za razgovor o pripadanju, zajedništu, usamljenosti, uključivanju, empatiji. Razvijaju se pozitivni osjećaju prema boravku u dječjem vrtiću, aktivnostima i druženju u skupini.

Damir Urban: Ludi Škarpa

Nagrađivani glazbenik i kantautor Damir Urban predstavlja svoju prvu slikovnicu “Ludi Škarpa” koju je ilustrirao poznati hrvatski ilustrator Tomislav Torjanac.

Slikovnica prati priču čistača Frane koji preuzima tuđi identitet kako bi se mogao izboriti za bolji status u svom svijetu. Frane se lažno predstavlja kao Ludi Škarpa oko kojeg kruže razne mistične priče iako ga nitko nikada nije vidio. Tko je zapravo Ludi Škarpa? Kako se u tuđoj ulozi snašao maleni Frane i koga je sve susreo u svojoj pustolovini? Otkrijte uz slikovnicu “Ludi škarpa”!

Lars van de Goor: Uđi u vilinski svijet

Nitko nije premalen, da ne bi mogao promijeniti svijet! Zapamti, iz malog žira može izrasti golemi hrast, reče vila.

Pronađi skrivena vrata i uđi u vilinski svijet! Vidjet ćeš kako vile čuvaju šume i livade, kako se priroda mijenja i kako joj i ti možeš pomoći da ostane slobodna i predivna.

Tekst preuzet s poleđine slikovnice.
Odabrala: Mihaela Ružić

Barbara Supel: Malena Lucija ostaje s tetom čuvalicom

Mama, tata i stariji brat Luka idu na školsku priredbu, a malena Lucija prvi put ostaje s tetom čuvalicom. Odlično se zabavljaju, ali one najtoplije zagrljaje ipak daju mama i tata pa Lucija čeka njihov povratak.

Potražite i:

  • Malena Lucija je prehlađena
  • Malena Lucija ide spavati
  • Malena Lucija dobila je bracu

 

Tekst preuzet s mrežne stranice izdavača.

Odabrala: Mihaela Ružić

Moje prve slikopriče: traži slike - pronađi riječi

Posjet životinjama : 6 slikopriča  

Ovdje vrvi životinjama! Mali pas igra se na livadi. Vjeverica već skuplja zalihe za zimu. A što radi nosorog?

U dječjem vrtiću : 6 slikopriča  

U djećjem vrtiću već je živahno. Lena sama obuva papuče. Tko se to svađa?

Slike preko cijele stranice i jednostavne priče pozivaju i one najmlađe da istražuju i sudjeluju u čitanju. Šest slikopriča na tvrdim stranicama.
Od 18-24 mjeseca / govorenje i otkrivanje.

Tekst preuzet iz slikovnica.
Odabrala: Žozefina Žentil Barić

Davor Schunk: Treba mi

Dovoljna mi je jedna čokoladica. Dobro, možda dvije. Trebaju mi dvije koturaljke, po jedna za svaku nogu. Imam dva uha, ali mi treba samo jedna kapa zimi, kad je hladno.

… ali volim sve svoje prijatelje.

Ilustrirala Vanda Čižmek.

Tekst preuzet s poleđine slikovnice.
Odabrala: Žozefina Žentil Barić

Stranice