Ako ste se već naviknuli na našu praksu da objavljujemo odvojeno preporuke stripova i romana, ovaj put ćemo vas malo iznenaditi i ponuditi preporuku jednog i drugog odjednom.

Za to nas je ponukao Manu Larcenet, francuski strip autor kojeg smo već predstavili na našim stranicama. U međuvremenu, njegova je popularnost na svjetskoj strip sceni porasla do te mjere da se svi pitaju  kad će objaviti album koji će biti njegovo remek-djelo, strip koji je toliko dobar da staje uz bok bilo kojem stripu ikad napisanom. Neki kažu da je to već učinio stripom Blast, drugi da je to upravo Brodeckov izvještaj, a treći da pravo remek-djelo još uvijek čekamo. Kako god bilo, strip kojeg vam sad predstavljamo i preporučujemo napisan je po istoimenom romanu Philippa Claudela.

Radnja Brodeckovog izvještaja odvija se u neimenovanom planinskom selu, u neimenovanoj regiji neimenovane zemlje u neodređenom povijesnom razdoblju. Međutim, sve nas navodi na zaključak  da se radi o mjestu na francusko-njemačkoj granici netom po završetku Drugog svjetskog rata.