Ronen Givony - Not for you (Pearl Jam)

Naslovnica

Not for you Ronena Givonyja ispunjava točno ono što bi Givony volio da naprave i Pearl Jam: izdiže se iznad trenutačnog cilja. Kritički je prikaz njihovog opusa koje prerasta u raskošno tumačenje vremena, bunta, slave, razočaranja, društvenog diskursa, ideje mainstreama, želja i potreba fanova, te što bi bend mogao poduzeti kao odgovor na njih.

Priredio: Branimir Čakić (09. studenoga 2021.)

Howard Hawks - Muškarci više vole plavuše

Naslovnica

Evergreen iz Zlatnog doba Hollywooda sadrži legendarnu ''Diamonds are a girl's best friend'' u izvedbi neprežaljene Marilyn Monroe. Marilyn i Jane Russel glume dvije plesačice koje se ukrcaju na luksuzni brod koji odlazi u Francusku. Zabava na otvorenom moru uskoro prestaje kada Lorelei (Monroe) i Dorothy (Russell) otkriju da ih prati privatni detektiv kojeg je unajmio Lorelein dečko.

Priredio: Branimir Čakić (09. studenoga 2021.)

The Rolling Stones in comics

Naslovnica

Priča o neuništivim Rolling Stonesima serijom nadahnutih crteža i tekstova mitologiju i činjenice isprepliće urednim ritmom; prezentirani su svi ključni trenutci iz povijesti najznačajnijeg i najutjecajnijeg rock benda nakon liverpoolske četvorke, s naglaskom na evergreene, generacijske himne i autorska remek djela.

Priredio: Branimir Čakić (04. rujna 2021.)

Gabriel Miller - William Wyler: The life and films of Hollywood's most celebrated director

Naslovnica

Millerova knjiga nudi iscrpne analize Wylerovih filmova nudeći jasne argumente o važnosti i umjetničkoj snazi najnagrađivanijeg hollywoodskog redatelja. Wylerova djela neovisna su o trendovima; Miller ga predstavlja kao jednog od tri najveća američka redatelja u povijesti ne zapostavljajući mitove i legende oko svih njegovih filmova.

Priredio: Branimir Čakić (04. rujna 2021.)

Stranice