''Postoji cijeli niz uobičajenih zabluda o veganstvu, a vegani su ih vjerojatno sve čuli bezbroj puta. Što više znate o tim uobičajenim uvjerenjima i dokazima za ili protiv njih, to ćete moći bolje razumjeti i podržati vegana u obitelji'', kaže američki psiholog dr. sc. Casey Taft u svojoj knjizi ''Mama, tata, ja sam vegan: vodič za razumijevanje vegana u obitelji''. Ova knjiga nezaobilazna je i korisna za sve koji nisu vegani, ali poznaju nekog vegetarijanca ili vegana te žele saznati više o veganstvu i poboljšanju komunikacije s veganima.
 
Knjiga će biti velika pomoć roditeljima, ali i svima drugima koji se susreću s veganima i vegetarijancima. Dr. Taft na ležeran i pristupačan način navodi razloge za veganstvo, zablude o veganstvu i prikaz uobičajenih situacija s kojima se susreću vegani svih dobi – trudnice, mala djeca, tinejdžeri i starije osobe, te daje praktične savjete o tome kako komunicirati s veganima. 
 
''Dr. Taft u ovoj knjizi pruža konkretne, praktične savjete kako bolje razumjeti člana obitelji koji se odlučuje na veganski stil života. Ova knjiga vješto potiče na bolje povezivanje i produbljivanje odnosa kroz otvorenu razmjenu informacija, stavova i emocija vezanih uz veganstvo, a takav pristup može samo oplemeniti odnose unutar obitelji.''
Dragan Šurlan, psiholog
 
 
Tagovi: