Autorica na humorističan, ali i autoironičan način prenosi priču o generacij i svijetu osamdesetih godina dvadesetog stoljeća omogućujući tako mladima uranjanje u svijet njihovih roditelja, ali i glazbe i kulture, skidajući s tog svijeta koprenu mitskoga i pristupajući mu s jedne strane realistično, a s druge strane s odmakom, u najboljoj tradiciji slavenskog humora koji se u nas rijetko viđa, osobito u tekstovima za mlade.
 
Izvanserijski talentirana za prikazivanje velikih problema koji se mladima čine nerješivima na duhovit i zabavan način, autorica piše o velikim i o malim događajima, o onima koji su bili važni sa stajališta velike povijesti i o onima koji su bili važni samo njezinoj junakinji, autobiografski zacrtanoj Janici, kao što su problemi odrastanja, prihvaćanja vlastitoga tijela, traženja smisla i postavljanja ciljeva.
 
Nagrađen nagradom Večernica za najbolje djelo napisano za mlade 2008. godine, roman je u Sloveniji doživio velik uspjeh, sasvim sigurno i zato što je riječ o romanu za mlade koji tijekom svoga odrastanja otkrivaju granice svijeta i za odrasle koji će se vjerojatno nostalgično nasmijati prisjećajući se proteklih vremena.
Tagovi: