Naslovnica

Zbirka 77 kuhinjskih pokusa za djecu i mlade od 7 do 77 godina namijenjena je popularizaciji prirodnih znanosti te razvijanju kritičkog mišljenja i znanstvenog pogleda na svijet. Jednostavnim pokusima, koje svatko može izvesti priborom i "kemikalijama" dostupnim u vlastitoj kuhinji, potiču se prirođene stvaralačke i istraživačke sposobnosti djece, kao i odraslih. 

Ovih 77 kuhinjskih pokusa nudi ideje, u ozračju kuhinje, koje uz radost otkrivanja potiču na intenzivnije učenje i razmišljanje o svijetu koji nas okružuje!
Osim jednostavnih uputa za izvođenje pokusa, zbirka je ilustrirana originalnim fotografijama i crtežima.
Iako su pokusi sami po sebi zabavni i atraktivni, važno je to što je svaki pokus popraćen jednostavnim i znanstveno utemeljenim objašnjenjem. 
 
Sve što naučimo napamet, to ćemo i zaboraviti, ali ono što učinimo sami i sami zaključimo ostaje nam kao trajno uporabivo znanje. Izvođenjem jednostavnih pokusa razvijaju se i korisne radne navike i vještine: sposobnost eksperimentiranja, opažanja, opisivanja, uspoređivanja, razlikovanja, uočavanja promjena i donošenja zaključaka na temelju rezultata pokusa.
 
[izvor teksta: www.skolskaknjiga.hr]
Tagovi: