Veliki biocentrični dizajn djelo je koje nam daje odgovore na otkrića kvantne fizike. Znanstvenik dr. Robert Lanza i njegovi suautori daju znanstvena objašnjenja da vrijeme, stvarnost i egzistencija ne postoje bez promatrača. Biocentrizam kaže da su život i svijest osnova univerzuma i da svijest stvara materijalni univerzum.

Lanza pokazuje da je inteligencija postojala prije materije. Da bismo mogli objasniti prirodu svemira, kaže Lanza, moramo razumjeti promatrača, njegovu ulogu i prisutnost. Prema teoriji biocentrizma promatrač kreira prostor i vrijeme. Prošlost, kao i budućnost, zapravo nije konačna i postoji kao spektar mogućnosti. Ništa ne može postojati bez svijesti (promatrača), kaže biocentrizam.

Lanza navodi: Ako znanstvenik promatra subatomsku česticu, ona se ponaša kao čestica, a ako je ne promatra, ponaša se kao val. Stvarnost je proces koji zahtijeva sudjelovanje naše svijesti, iz čega proizlazi da smo mi kreatori. Lanza također tvrdi da postoje paralelni univerzumi. U jednom smo univerzumu mrtvi, dok u drugome i dalje postojimo…. Čitajući ovu knjigu, dobit ćete odgovore o funkcioniranju svijeta. Tko smo mi? Je li stvarnost stvarna? Zašto smo ovdje? Postoji li smrt? Ova je knjiga remek-djelo koje svatko treba pročitati. Natjerat će vas na drukčije razmišljanje i zasigurno vam promijeniti život.

Priredila: Biserka Nora Kulaš (9. siječnja 2023.)

Naslovnica
Priredio/la: