Zbirka pod naslovom Ja, zmajica sastoji se od 10 priča. Neke priče u zbirci su povezane, sadržajem i stilom, likovima, no priče su uglavnom raznorodne.

Autorica se trudi kroz tekst protkati humor, začaranost ljepotom i pustolovinom, ali i opisati neke realne životne situacije, svakodnevne dječje emocije, njihove želje, strahove. Autorica je očarana dječjom sposobnošću lakoće prelaska iz zbilje u san, čak nepriznavanjem bitne razlike između ta dva svijeta te nastoji pisati na taj način. Na svakom koraku mogu se tako zateći i mitska bića, bića iz bajki. Svjetovi se isprepliću u jedinstvo, a najobičnija šetnja u sebi krije ludu avanturu.

Neke priče ističu kako je i u gradu itekako moguć susret s prirodom i kako je važno biti s prirodom u bliskom kontaktu. Neke su pak priče luckaste bez nekih velikih pouka i poruka, imajući na umu legendarnu Alisu u zemlji čudesa koja zadovoljava upravo tu ljusku potrebu, potrebu za igrom, raspojasanom fantazijom bez nužne potrage za istinom i znanjem. U nekim se pak pričama, na lepršav način, autorica nastoji baviti i velikim temama, poput žudnje za beskonačnošću, ali i mirenja s neizbježnošću konačnosti.

Tekst preuzet s mrežnih stranica izdavača .
Odabrala: Žozefina Žentil Barić

Tagovi: