Traže se volonteri

Tražimo voditelja zabavnih i kreativnih aktivnosti za mlade s teškoćama u razvoju.

Radionice bi se održavale tijekom srpnja i kolovoza, dva puta tjedno u jutarnjim terminima u Središnjoj knjižnici (Stjepana Radića 11b).

Želja nam je pokrenuti radionice za mlade s teškoćama u razvoju koji su završili srednjoškolsko obrazovanje (dob od 17 do 25 godina). To podrazumijeva razne igre uz pomoć jednostavnih rekvizita, društvene igre i inovativne zabavne sadržaje te izradu jednostavnih likovno-kreativnih radova. Rad bi bio u maloj grupi - do 10 sudionika.

Očekuje se da će se ovim radionicama povećati kvaliteta života mladih s teškoćama u razvoju koji su izašli iz obrazovnog sustava te će im se slobodno vrijeme ispuniti na osmišljen način. Volonteri će steći iskustvo rada s mladima iz ove osjetljive društvene skupine te će se senzibilizirati za potrebe djece i mladih s teškoćama u razvoju. 

Volonter treba imati znanja i vještine za osmišljavanje jednostavnih zabavnih aktivnosti i kreativnih radionica. Osoba treba biti odgovorna, komunikativna, vedra duha, strpljiva i fleksibilna. Poželjno je iskustvo rada s osjetljivim društvenim skupinama.

Prijave se primaju do četvrtka, 27. lipnja 2019. na e-mail zozefina@gkzd.hr.