Kako se povezati sa svojom duhovnom prirodom, prevladati bolesti, poboljšati svoje mentalno i fizičko stanje, živjeti zdravim i ispunjenim životom? Metode za ostvarenje navedenoga daje nam Nizozemac Wim Hof, poznat kao Ledeni Čovjek. U svojoj knjizi govori o djetinjstvu, odrastanju, teškim životnim izazovima, a ona je ujedno i priručnik kako obogatiti svoj život ostvarenjem navedenoga. Opisujući svoja životna iskustva, Wim u strastvenom stilu s čitateljima dijeli priču o tome kako preuzeti kontrolu nad vlastitim umom i metabolizmom koristeći se trima ključnim elementima: hladnoćom, disanjem i razmišljanjem. On ima poruku za svakoga i kaže da možemo doslovno učiniti nemoguće. Metode mogu upotrebljavati svi, ne samo ekstremni sportaši. Wim Hof je postao moderna legenda zbog svojih zapanjujućih dostignuća, poput otpora na ekstremne temperature, rušenja svjetskih rekorda i trčanja bosonogih maratona preko pustinja i ledenih polja. Wim kaže da je sve ono za čime ljudi današnjice tragaju pronašao u hladnoj vodi i dahu. Pronašao je mir uma, smirenost i pozitivnu energiju.

Hladnoća postoji onkraj naših misli, a ako u nju ulazimo postupno – postupnim povećanjem, recimo duljine našeg hladnog tuša svaki dan – shvatit ćemo da se u roku od deset dana počinje događati čitav niz pozitivnih promjena… Kad svojoj redovnoj rutini dodate praksu disanja, odmah možete osjetiti rezultate u obliku više energije, osjećaja blagostanja….

Te metode, koje je potvrdilo osam sveučilišnih istraživačkih studija, primjenjuju milijuni ljudi, a i osobno prakticiram posljednje dvije godine…. Preporuka od srca.

Priredila: Biserka Nora Kulaš (18. prosinca 2021.)

Naslovnica
Priredio/la: