kategorija: 
Organizator: 
Zajednica udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata RH
Udruga veterana vojne policije sudionika Domovinskog rata Zadarske županije
IPA Zadarska
Udruga Mediteraneo
Lokacija: 
MMD ili dvorište
datum/vrijeme: 
Ponedjeljak, Svibanj 28, 2018 - 18:00 to 19:30
Kroz multidisciplinarni pristup obradit će se teme koje su prioritetne u prevenciji i liječenju niza bolesti kojima su branitelji podložniji. Na događaju će sudjelovati stručnjaci iz područja kardiologije, dijabetologije, psihijatrije, ortopedije, fizikalne medicine kao i iz područja liječenja kronične boli. Sudjeluju: 
Denis Sabljar, spec. psihijatar
Marko Milić, spec. ortoped
Zorislav Šušak, spec. internist kardiolog
Denis Bruketa, spec. obiteljske medicine. 
Primarni cilj je edukacija branitelja i dodatno poticanje na pravovremenu posjetu liječniku. Poznato je da su branitelji podložniji nizu dijagnoza zbog pretrpljenog stresa za vrijeme i nakon rata, a dodatno je poznata činjenica da često ne odlaze pravovremeno na liječničke preglede te ih je potrebno potaknuti i ohrabriti te im omogućiti lakši i brži dolazak do ciljanog liječnika.
Unatoč postojanju veteranskih bolnica, a Bolnica u Kninu je zadužena za branitelje s našeg područja, potreba je svakodnevne dostupnosti medicinkih usluga braniteljima u svim zdravstvenim ustanovama.
Cilj ovakvog događaja je donošenje strategije i uključivanje zainteresiranih liječnika (uključujući i privatnike) i ostalog medicinskog osoblja kako osmisliti redovitu i svakodnevnu komunikaciju sa stručnjacima različitih profila da bi branitelji u roku nekoliko dana dobili uslugu koja im  je potrebna.
Shodno navedenome organizatori imaju pripremljen nacrt dokumenta kroz koji bi se ostvarili navedeni ciljevi u suradnji sa zdravstvenim ustanovama i liječnicima pojedincima koji su zainteresirani da se u dijelu svog radnog vremena posvete i hrvatskim braniteljima bez bespotrebnog i često mučnog zapisivanja na različite liste čekanja.