Zadar čita 2023.

Gradska knjižnica Zadar ove godine organizira, petnaestu po redu, manifestaciju „Zadar čita“. Poticanje čitanja te promocija kulturnih događanja s ciljem popularizacije književnosti i stvaranja čitateljskih navika glavne su odlike ovog projekta. Na poziv Knjižnice, manifestaciji se kontinuirano priključuju i ustanove i udruge s lokalnog područja te zajedničkim doprinosom i aktivnostima širimo kulturu čitanja u zajednici.

Tema ovogodišnje manifestacije je smijeh. To je pojam čije su asocijacije nebrojene, smijati se možemo glasno i potiho; veselo i podrugljivo; licem, usnama, očima. Smijeh prekida svaku neugodu, ne može se sakriti, univerzalan je i otkriva čovjekovu narav. Kao tema, zanimljiv je i u književnosti. Francuski književnik Victor Hugo kazao je kako je smijeh sunce koje tjera zimu s ljudskog lica. A u želji da vedrina i optimizam nađu put u svemu što nas okružuje, odabrali smo baš ovu temu.

„Zadar čita“ održat će se od 20. do 25. ožujka 2023. godine, a svoje prijedloge programa, kroz vlastitu interpretaciju teme, možete dostaviti na obrascu u prilogu do 10. ožujka 2023. godine na adresu elektroničke pošte: [email protected]

Koordinatori programa u Gradskoj knjižnici Zadar su Matea Bakmaz ([email protected]) i Darko Blažević ([email protected]) kojima se možete obratiti putem elektroničke pošte ili na broj telefona 023/301-103.

Objedinjeni zajednički programi svih prijavljenih objavit će se na mrežnoj stranici i na profilima društvenih mreža Gradske knjižnice Zadar.