Kontakt: 301-110

Radno vrijeme

Pravila posudbe

Cijene upisa

Fond Odjela gradi se od samog osnutka Gradske knjižnice Zadar (1949. godine) i konstantno se mijenja; pročišćava, nadopunjuje i nadograđuje kako bi stalno bio svjež i aktualan. Sastoji se od strane i domaće beletristike, popularno znanstvene, znanstvene i druge publicistike iz gotovo svih područja. U sklopu fonda postoje i posebno izdvojene cjeline, kao što su Zbirka o Domovinskom ratu ili Zbirka stripova (na engleskom i na hrvatskom jeziku). Građa na Odjelu posložena je po nacionalnostima autora i područjima koje obrađuje, a na izdvojenim izložbenim policama istaknuti su najnoviji i najpopularniji naslovi, kao i kratke informativne izložbe građe o najrazličitijim društvenim, kulturnim, povijesnim i inim pojavama.  

Osim knjižne građe, na Odjelu za odrasle nalaze se i računala za pretraživanje Interneta opremljena Linux operativnim sustavom, kao i računala namijenjena isključivo samostalnom pretraživanju kataloga Knjižnice.  

Bilo da se spremate na putovanje pa vam treba turistički vodič, ili da želite spremiti neko novo jelo pa vam treba kuharica, Odjel za odrasle koriste svi – od učenika koji dolaze po lektiru, studenata koji dolaze po literaturu za seminare i ispite, do svih drugih koji žele pročitati dobru knjigu ili naučiti nešto novo. Na Odjelu rade knjižničari – informatori: njihov je zadatak olakšati vam snalaženje na Odjelu i pomoći vam pronaći potrebne knjige te ih u svakom trenutku možete zamoliti za pomoć ili pitati preporuku za čitanje.