Vodič kroz upis na američka sveučilišta - predavač Sandra Dobrić

Predavanje uključuje praktične smjernice za odabir studijskog programa, pronalazak financijske potpore za studij, prijave na sveučilišta, dobivanje vize i odlazak na studij u SAD-u. 

Predavanja za učenike i studente omogućena su u američkim kutcima u:

ZADRU - srijeda, 15.01.2014., u 13 sati, Gradska knjižnica Zadar

RIJECI  - petak, 17.01. 2014., u 13 sati, Sveučilišna knjižnica

VUKOVARU-  srijeda, 22.01. 2014., u 13 sati, Gradska knjižnica Vukovar

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) od 1999.godine djeluje u Hrvatskoj kao sastavni dio EducationUSA mreže koja pruža službene informacije o studiranju u SAD-u.
Prilikom posjeta Američkim kutcima, predstavnici Odjela za vize Američkog veleposlanstva, obrazovna savjetnica EducationUSA mreže u IRO-u, te studenti američkih sveučilišta predstavit će sustav visokog obrazovanja u SAD-u koji broji više od 4.600 visokih učilišta i najviše međunarodnih studenata u svijetu (819,644), dok američka sveučilišta čine više od polovice 100 najboljih svjetskih sveučilišta prema prestižnoj rang listi Academic Ranking of World Universities.

Detaljni raspored dostupan je na internetskoj stranici www.iro.hr i Facebook-u Želim studirati u inozemstvu https://www.facebook.com/studiranje.u.inozemstvu

 

U akademskoj godini 2012./2013. u SAD-u je studiralo 581 hrvatskih državljana, a među američka sveučilišta s najvećim brojem hrvatskih studenata i profesora ubrajaju se prestižni Cornell University, Columbia University i George Washington University

 Information on opportunities for study and scholarship programs in the US administered by the Institute for the Development of Education were presented by Sanja Dobric (IRO Croatia)

Kategorija događanja: