Gregoire Delacourt - Popis mojih želja

Naslovnica

Jocelyn je kao mlada djevojka sanjala o poslu modnog stlista u Parizu. Godine su proletjele, sada živi s mužem u malome provincijskom gradu te vodi kitničarsku radnju i uspješan blog na kojemu daje savjete vezane uz šivanje. Ima dvoje djece koja su odavno napustila dom i sjećanje na djevojčicu kojoj je dan njezina rođenja ujedno bio dan smrti. Oporavak od te tragedije bio je težak, a njezin muž nije više bio isti. Sretna je, ili barem tako tvrdi. Njezin je život skroman, miran i upravo ga takvoga i jednostavnog voli, sa svim svojim manjkavostima i banalnostima.

Bill Bryson - Kod kuće: kratka povijest privatnog života

Naslovnica

Bill Bryson, punim imenom William McGuire Bryson (1951.), angloamerički je publicist i putopisac. Rođen je u Americi, većinu je života proveo u Engleskoj, a svjetskoj i domaćoj javnosti poznat je po popularnoj knjizi Kratka povijest gotovo svega. Inspiriran viktorijanskom gradnjom nekadašnjega župnog dvora u Nortfolku u koji se preselio s obitelji, svim onim običnim stvarima u svakodnevnom životu, sitnicama, predmetima, prostorijama o kojima se malo i rijetko razmišlja, a zapravo čine istinski život čovjeka, odlučio se na istraživanje privatnog života ljudi.

Theodore A. Baroody - Alkalizirajte ili umrite

Naslovnica

Većina se bolesti razvija zbog prevelike količine otpadnih kiselina u tkivima jer, ako ih ne može izlučiti, ljudski ih organizam ponovno upija iz debelog crijeva, vraća u krvotok i odlaže u tkivima. Zato je važno utvrditi njihovu prisutnost u tijelu i što prije uspostaviti lužnatu ravnotežu. Sedmogodišnje istraživanje Sveučilišta California pokazalo je da su žene s kroničnom acidozom izložene većem riziku gubitka koštane mase od onih koje imaju normalnu razinu pH.

Greta Thunberg - Naša kuća u plamenu

Naslovnica

Naša kuća u plamenu knjiga je o jednoj obitelji koja se sa svojom osobnom krizom nosi tako što se počinje baviti jednom još većom krizom, krizom našeg planeta. Greti je bilo tek osam godina kada je pogledala dokumentarac o klimatskoj krizi i upitala se kako to da o tome nitko ne govori. Kako političari i odrasli općenito mogu govoriti o bilo čemu drugome ako je to jedino važno? Greta ima fotografsko pamćenje i počinje proučavati klimatsku krizu i način kako se o njoj govori u medijima.

Alessandro D'Avenia - Ono što pakao nije

Naslovnica

Ono što pakao nije roman je nadahnut djelovanjem Giuseppea Puglisija, katoličkog svećenika koji se u svom pastoralnom radu posvetio siromašnoj djeci i mladima. Zauzimao se za njihov odgoj i obrazovanje te je u Palermu osnovao centar kako bi ih sklonio s ulice i udaljio od kriminalnog miljea. Kao omiljeni pater Pino Puglisi, imao je u tome dosta uspjeha. Zaštitio je i usmjerio brojnu djecu koja bi u protivnom bila uvučena u mafijaški život i korištena u trgovini drogom te pljački. Godine 1993. ubila ga je mafija.

Stranice