BLESIMETAR iliti koliko je krivo biti u krivu

Početna strana » BLESIMETAR iliti koliko je krivo biti u krivu
Organizator: 
Izdavačka kuća KruZak
Lokacija: 
MMD
datum/vrijeme: 
Utorak, Srpanj 30, 2013 - 19:30 to 20:30
Autor Saša Ceci fizičar je koji radi na Institutu Ruđer Bošković i povremeno predaje na Sveučilištu u Zagrebu. Osim znanstvenim radom, bavi se i promocijom znanosti pa tako već više od tri godine piše znanstveno-popularni blog Blesimetar na portalu Jutarnjeg lista. Jedan je od osnivača Društva za promociju znanosti i kritičkog mišljenja te suorganizator mjesečnih tribina o razbijanju mitova Skeptici u pubu
U ovoj zbirci tekstova Ceci se kritički osvrće na aktualne društvene pojave i tendencije koje uočava u medijima, znanstvenim i obrazovnim institucijama te osobnim kontaktima. Otvoren je mogućnosti da griješi, svjestan je različitih motrišta, ne moralizira i rijetko zauzima superioran stav, a upotreba kolokvijalnog jezika, humora i autoironije njegove kritike i analize čini ljudskima, konstruktivnima i nadasve zabavnima. (Pavel Gregorić)
Teme obrađene u ovoj knjizi važne su za razumijevanje uloge znanosti u društvu, a tekstovi su originalni i pisani na razini koja je pristupačna čitatelju bez formalnog znanstvenog obrazovanja. (Dario Hrupec)