Bol u vremenu

Početna strana » Bol u vremenu
Organizator: 
Darko Petrov
Lokacija: 
MMD
datum/vrijeme: 
Ponedjeljak, Svibanj 11, 2015 - 18:00 to 19:30
Promocija knjige autora Darka Petrova Bol u vremenu: gdje se vrijeme i vječnost prožimlju
Do sada mu je još 1988. godine objavljen njegov prvijenac, zbirka pjesama Valovi života, koju je izdala kuća Duhovna stvarnost. Iste te godine na Frankfurtskom sajmu knjige, na štandu istoimene kuće upriličena je promocija knjige, svrativši veliku pozornost. Za istoimenu kuću pisao je i objavljivao članke u njihovu časopisu u ratnim vremenima, s duhovnim i ohrabrujućim poticajima.
Bol u vremenu nova je knjiga za koju nije ni slutio da će je ikad napisati, jer proizlazi iz nepozvane zbilje u kojoj se nije mogla predvidjeti strašna prometna nesreća u kojoj je stradao njegov sin. Nije preživio. Susreće se s gubitkom i dubokom boli, bilježeći sve proživljeno, nižući zapise od kojih nastaje ova knjiga, riječi koje transformiraju sjećanja kad više nije ništa isto. Kako se nositi pred tom strašnom zatečenošću života, kad okolnosti izgledaju ili jesu zbiljski bezizlazne? Gdje pronaći poticaj za daljnji život u toj izloženosti između vremena i vječnosti? Je li bol u vremenu lakša ako je ne izražavamo pred bližnjima? Svojim prepoznatljivim pisanjem autor potpuno otvoreno progovara o teškim životnim pitanjima, a pronađeni odgovori unose u jedan novi hod života omogućen vjerom. Bol u vremenu nije samo potresna i zapanjujuća iskrena pripovijest o dirljivom odnosu oca i sina, nego je i ukaznica na izlaz gdje se prožimlju vrijeme i vječnost, čime se otvara beskrajni prostor čežnje ostvaren nadom.
Snažno autobiografsko i nezaboravno djelo, pred kojim čovjek ne može ostati ravnodušan
.Putem autorove stranice: www. boluvremenu.com.hr možete podjeliti svoje utiske i iskustva, čitanjem ove knjige.
Predstavljanje knjige vodit će moderator promocije mr. sc. Šenol Selimović, a reći će riječ o knjizi i dip. teolog  Ante Mihić.