Diplome za čitanje 2017.

Početna strana » Diplome za čitanje 2017.

Na kraju druge školske godine provedbe programa Mentori za čitanje podijelili smo diplome djeci i zahvalnice volonterima. Još jednom čestitamo i zahvaljujemo svima na uloženom trudu, radu i postignutom uspjehu! 

 

Volonteri-mentori pomagali su učenicima 2. razreda kod kojih je uočeno da imaju manje poteškoće s čitanjem. Nakon sedam mjeseci redovitog vježbanja, djeca su pokazala napredak i u brzini čitanja i u razumijevanju pročitanog. Roditelji također ističu kako im se znatno povećalo samopouzdanje pa aktivnije sudjeluju u nastavi. Novostečeno samopouzdanje dalo im je i snagu da u subotu stanu pred okupljene roditelje i pročitaju kratke tekstove ili pjesme, a za svoj su trud dobili i diplome. To su: Maja Čolak, Petar Ljutić, Mate Rudan, Simeon Ptičar, Vita Peričić, Lucija Vukorep, Emanuel Krstić, Dominik Veselić, Penelope Ferro, Anes Sabljaković, Lovre Ivanišević, Lea Ćurković i Piero Bajlo.

 

Volonteri, studenti završnih godina učiteljskog studija Sveučilišta u Zadru, ističu da im je sudjelovanje u projektu pružilo vrijedno iskustvo rada s djecom i stekli su znanja kako djeci pomoći kod učenja čitanja, na koji način ih pokrenuti i potaknuti. Vjeruju da će im to pomoći u budućem radu u školi. U projektu su volontirali: Nina Vukorepa, Katarina Ćevid, Valentina Crnoja, Marcela Marguč, Martina-Matija Brčić, Tea Babin, Luči Bursać, Marija Jurjević, Laura Grbić, Dina Babić, Kristina Badžim, Zrinka Dujić, Lucija Karega, Slađana Sović, Ana Marijanović. 

 

Program je pokrenut na inicijativu Gradske knjižnice Zadar u suradnji s Hrvatskim logopedskim društvom - Podružnica Zadar, odnosno logopedinjama Tajanom Cvjetković i Duškom Perić Krpeljević, zatim sa psihologinjom Leom Jelušić, učiteljicom Majom Silović, Odjelom za izobrazbu učitelja Sveučilišta u Zadru čiji studenti volontiraju u programu te OŠ Petar Preradović i OŠ Kruno Krstić čiji su učenici korisnici programa.

 

 

Kategorija: