Dragonero je serijal stripova koji će se svidjeti svim ljubiteljima klasičnih junaka poput Zagora, Texa, Dylana Doga ili Mistera Noa.

Pratimo Iana Aranilla iz duge loze Varliedarta, tj. zmajoubojica. On je carski izvidnik, a na avanturama i putovanjima prati ga vjerni prijatelj – ork Gmor. No za razliku od Chica, na kojega se Zagor rijetko kad može pouzdano osloniti, Gmor je zastrašujuć ratnik pred kojim svi strepe. Svijet u kojemu njih dvojica doživljavaju niz avantura, pun je svakojakih bića iz mašte: goblina, vilenjaka, zmajeva, divova, demona, ali tu su i, za ovu priču posebni, Studeni i Strahotni. Svi koji vole Gospodara prstenova, Pjesmu leda i vatre i općenito žanr epske fantastike, ovim će stripom svakako doći na svoje. Zamislimo sve ono najbolje iz stripova o već spomenutim klasičnim junacima, prebacimo to u svijet fantasyja i dobit ćemo Dragonera.

Ovaj strip atmosferom, dijalozima, crtežom i zapletima neodoljivo podsjeća na sve te junake koji su nas u djetinjstvu zakačili na strip, ali i više nego dovoljnom dozom svježine osvaja već na prvo čitanje.

Priredio: Ante Kolanović (25. listopada 2019.)