Joel Dicker: Knjiga o Baltimoreu

Početna strana » Joel Dicker: Knjiga o Baltimoreu
Djetinjstvo je temelj života, a tada uspostavljena prijateljstva imaju posebnu težinu i gotovo da potpadaju pod zakon omerte. Mnogi autori napisali su knjige posvećene tom razdoblju, kao svojevrsne ode djetinjstvu, poput Huckleberry Finna M. Twaina ili Junaka Pavlove ulice F. Molnara. 
To su naslovi namijenjeni djeci, a J. Dicker napisao je Knjigu o Baltimoreu, posvetu djetinjstvu namijenjenu odraslima, prikazanu kroz odrastanje Goldmanove družine. Na tom putu pratili su ih zavist, ljubomora, empatija, rivalstvo, hrabrost, nesebičnost… Tijekom čitanja romana čitatelj neminovno zavoli junake i postaje jedan od njih – Goldman. Pisac postiže i da nam proradi adrenalin u iščekivanju Drame, kako naziva nadolazeće događaje. Drama će svima promijeniti život, Goldmanovima i Aleksandri. 
Nakon prvog dijela knjige u kojem je primarno djetinjstvo, drugi dio je puno dinamičniji i tu autor pokazuje svu raskoš u pisanju trilera. Kao u prethodnom romanu, Istina o slučaju Harry Quebert, dovodi nas u situaciju da noćno čitanje prije spavanja potraje i ups… kada pogledamo na sat, brzo se gasi noćna lampica jer skoro će zazvoniti budilica!