Ken Follet jedan je od najuspješnijih živućih britanskih autora. Iako je književnu karijeru započeo kritički zapaženim trilerima, svjetsku je slavu stekao svojim najuspješnijim djelom -  povijesnim romanom „Stupovi zemlje“. Roman je prodan u vrtoglavih 18 milijuna primjeraka diljem svijeta. Unatoč tomu što je knjiga napisana 1989. godine, hrvatskim nakladnicima trebalo je 20 godina da prevedu ovo remek-djelo.

Radnja romana odvija se u Engleskoju 12. stoljeću. Doba je građanskog rata, gladi i vjerskih sukoba. Priča prati Graditelja Toma koji, zajedno s priorom Philipom, sanja o gradnji katedrale u mjestašcu Kingsbridge. Paralelno s gradnjom katedrale raste i ljubav između dvoje mladih ljudi čiji put do sreće odražava turbulentni duh srednjeg vijeka. Radi se o ljubavi između Jacka, sina Graditelja Toma, i Lady Alieni, djevojci neupitne borbenosti i nesalomljivog duha, koja nakon očeve smrti preuzima brigu za sebe i svoga brata.

Ako vas zanima što će se dalje događati s protagonistima, preporučujemo vam da pročitate roman koji dolazi u dvama svescima.