Klubovi čitatelja primaju nove članove

Početna strana » Klubovi čitatelja primaju nove članove

Tražite inspiraciju i motivaciju za čitanje?
Želite čuti kako su drugi doživjeli neku knjigu koja se Vama baš i nije svidjela?
Nakon čitanja uvijek ste prepuni dojmova o knjizi, njenim likovima, temama, stilu pisanja i želite ih podijeliti s drugim čitateljima?
Pridružite se jednom od klubova čitatelja Gradske knjižnice Zadar!

Odrasli čitatelji mogu birati između tri kluba na tri različite lokacije:

Klub Boris Maruna sastanke održava u Ogranku Bili brig posljednjeg utorka u mjesecu s početkom u 19 sati. Voditelj je profesor Markica Perić. Sljedeći susret bit će 28. listopada, a raspravljat će se o knjizi Anđeli će samo zaspati Merite Arslani. 

U Ogranku Arbanasi sastaje se klub pod vodstvom knjižničarke Lucije Perović. Sljedeći susret imat će u četvrtak, 30 listopada u 19 sati, a povodom Mjeseca hrvatske knjige razgovarat će se o knjizi Ljubav malim slovima Francesca Mirallesa.

U Središnjoj knjižnici se svakog posljednjeg ponedjeljka u mjesecu sastaje klub Jedana vodi ga pisac Želimir Periš. Na sastanku 27. listopada u 19.30 sati u Čitaonici dnevnog tiska raspravljat će o dojmovima nakon čitanja Velike bilježnice Agote Kristof. 

Mlade u dobi između 18 i 30 godina pozivamo da se priključe Dioptriji. Klub vodi novinarka i spisateljica Iva Pejković, a sastanci se održavaju jednom mjesečno u Središnjoj knjižnici. Čitaju svakojake knjige od povijesnih romana, romana odrastanja do krimića i to autora iz Francuske, Belgije, Švedske, Japana...

Klub za tinejdžere Bili brig pod vodstvom mlade profesorice Božene Vulić također prima nove članove. Sastaje se svakog prvog utorka u mjesecu u 17 sati u Ogranku Bili brig. Na sastanku 4. studenog raspravljat će o knjizi Bijela kao mlijeko, crvena kao krv čiji je autor talijanski pisac Alessandro D'Avenia. 

Djeca u dobi između 10 i 14 godina mogu postati Knjigolovci. Ovaj klub vodi knjižničarka Žozefina Žentil Barić u Središnjoj knjižnici. Sastaju se jednom mjesečno, uvijek subotom. Sljedeći susret imat će u subotu, 15. studenog 2014. u 11 sati. Razgovarat će se o ljubavi prema životinjama, a knjige koje treba pročitati suZa sve je kriv jedan ćuk Carla Hiaasena i Priča o Jelenku Maje Gluščević. 

Klub čitatelja za djecu Bili brig namijenjen je djeci u dobi od 8 do 12 godina, a vodi ga učiteljica Nina Matacin. Sastaju se u Ogranku Bili brig posljednjeg četvrtka u mjesecu u 18 sati. Knjiga o kojoj će razgovarati na susretu u četvrtak, 30. listopada je Anica i velike brige Dese Muck.