Knjiga - Blue Moon

Početna strana » Knjiga - Blue Moon
Blue Moon ime je rockabilly tematske večeri koja se prije rata održavala u Zagrebu, u Kulušiću. Damir Karakaš uzeo je upravo taj naziv za naslov svojeg posljednjeg romana čija radnja prati propalog studenta iz Like, ljubitelja rockabilly glazbe s frizurom kokoticom. 
On kao da je u nekom transu, snu, ne utječe na ono što mu se događa, ne planira, nema nikakvu kontrolu nad sobom ni nad svojom sudbinom, jednostavno prati slijed događaja i pokušava preživjeti dan po dan. Jedine konstante u njegovom životu su njegova djevojka Eli, prijatelj Džimi, loš odnos sa ocem, potpuna besperspektivnost i brižna majka kojoj isto nije lako u malom selu u Lici.
U Blue moon-u nema ničeg umjetnog, nema uljepšavanja stvarnosti ili hrpe nepotrebnih pridjeva. Karakaš jednostavnim stilom i jezikom bukvalno pripovijeda o predratnom Zagrebu ne obraćajući se posebno i eksplicitno čitatelju, nego jednostavno ne skrivajući ništa ocrtava situaciju iz perspektive nekoga tko bi i u sretnijim vremenima bio na društvenoj margini. 
Usprkos autorovoj nenametljivosti u tekstu i radnji romana, ono što ćete zasigurno osjetiti su njegova iskrenost i nepatvorenost, kao da je lik u romanu sam autor.