Knjige za plažu

Početna strana » Knjige za plažu

Sunce, vrućine, žega… Ima li većeg gušta nego otići na neku osamljenu plažu, baciti se u more i nakon toga leći u hladovinu i opustiti se uz dobru knjigu? Naslovi koje vam ovdje preporučujemo idealni su za takvo opuštanje. Jednostavan stil pisanja, humor, ironija, avantura, progonstvo i preživljavanje, kritika društva, prijateljstvo, putopisi, romani, kratke priče, domaći i strani autori… ima tu za svakoga ponešto:


Čokolada
je odmah po izlasku postala bestseller, a po romanu je snimljen i film s Johnny Depp-om i Juliette Binoche, nominiran za 5 Oscara.

Dječak crne mambe novijeg je datuma i izvrsno napisan. Priča je to o posljedicama koje je Drugi svjetski rat ostavio na Afriku, o progonstvu i preživljavanju.

Opušak je kritika društvenih normi, ironičan i sarkastičan, vrlo zanimljivog zapleta.

Misija London je duhovit roman o diplomaciji, ako se želite nasmijati ovo je knjiga za vas.

Gola planina Reinholda Messnera, možda i najvećeg penjača i alpiniste na svijetu, prikaz je njegove avanture na Nangi Parbat, u kojoj je život izgubio njegov brat.

Muškarci su iz birtije, žene su s placa zbirka je kratkih duhovitih priča Igora Kokoruša Lebowskog, blogera čije su su priče čitale tisuće ljudi.

Nasmijati psa također je zbirka kratkih priča, domaće autorice Olje Savičević. Raznolikošću tema i osjećaja koje vrlo vješto dočarava, te besprijekornim stilom pisanja, jedna je od najpopularnijih domaćih mladih autorica.

Šibajući mrtvoga konja živopisan je roman o jednom luzeru, besposličaru i pijancu koji je ipak svjestan svog položaja. Kroz roman vidljiv je velik utjecaj Charlesa Bukowskog.

Jeste li kupili direktoru parkerice zanimljiv je roman o mobbingu na poslu, odlično i jednostavno napisan.