Kraj samoće

Početna strana » Kraj samoće
Naslovnica
Kraj samoće dirljiva je i lijepo napisana obiteljska saga autora Benedicta Wellsa, jednog od najcjenjenijih europskih književnika mlađe generacije, dobitnika nagrade Europske unije za književnost 2016. godine. S obzirom da roman sadrži autobiografske elemente, autor je uspio stvoriti uvjerljiv glavni lik, koji vrlo brzo zadobiva čitateljevu pažnju i suosjećanje. 
Glavni je lik romana Jules Moreau, koji nam pripovijeda priču o svojoj obitelji i odrastanju uz starijeg brata Martyja i sestru Liz. Njihovo djetinjstvo protječe bezbrižno sve dok im jednog dana u prometnoj nesreći ne stradaju roditelji. Nakon smrti roditelja djeca su smještena u obližnji državni internat u kojem se ubrzo otuđuju jedan od drugog, noseći se s gubitkom roditelja svatko na svoj način. Liz vrlo brzo postaje popularna i najzgodnija djevojka u razredu koju zanimaju samo stariji dečki i crtanje, a bijeg od stvarnosti često traži uzimajući razne opijate. Marty se počinje baviti informatikom te se uključuje u projekte umrežavanja, što će unosno raditi i kao odrastao čovjek. Jules najteže prihvaća gubitak roditelja, jedinu utjehu pronalazi u druženju s lijepom djevojčicom Alvom, u koju se i zaljubljuje. U mladenaštvu mu Alva ne uzvraća ljubav, ali nakon godina razdvojenosti sudbina ih opet spaja i ispisuje lijepu ljubavnu priču.
Kako su se braća i sestra ponovno uspjeli zbližiti u odrasloj dobi te kako je tekla ljubavna priča Julesa i Alve otkrijte sami, čitajući ovaj zanimljiv roman.
 
Priredila: Petra Stulić (24. srpnja 2018.)

Priredio/la: