Melita Rundek - Izgubljena u ormaru

Početna strana » Melita Rundek - Izgubljena u ormaru
Preporuku knjige za mlade donosi nam Božena Vulić, voditeljica Kluba čitatelja za mlade u Ogranku Bili brig smiley
 
Pametna i  lijepa, glavna junakinja ovog romana, Mirna dolazi iz bogate obitelji, sretno je zaljubljena i ima najbolju  prijateljicu Maju, Mirninu potpunu  suprotnost, kako u stavovima i interesima, tako i još uočljivije, u odijevanju. Mirna ne mari previše za modu, štoviše ne mari uopće,  uvijek je u crnoj majici i hlačama.  
Naizgled, Mirna ima sve. Ali, je li zbilja tako?   Stoji li iza tog načina odijevanja ipak neki razlog? Mirna krije tajnu koja je muči i čini nesretnom, a rezultat toga upravo je Mirnin (ne)stil odijevanja. 
Na Majin nagovor Mirna mijenja svoj stil odijevanja, a budući da je umjetnički vrlo nadarena, nije čudno da je ubrzo postala predvodnicom modnih trendova u svojoj školi.  Moda joj postaje centar svijeta i to u tolikoj mjeri da joj je kupovanje sad ovisnost zbog koje zanemaruje i laže drage ljude oko sebe. 
Ovaj roman tematizira suvremeni problem današnjice koji nam nameće modna industrija, a potom i društvo.  Must have it  i in odjeća koju svi moramo imati u svom ormaru iz sezone u sezonu. Možemo li se othrvati tom must have?  Kako vaše  društvo promatra one koje ne nose starke, vensice  ili airmaxice jer si to ne mogu priuštiti? Gleda li se čovjek po onomu što nosi na sebi ili u sebi?
Ovaj roman zanimljivom fabulom nudi  odgovore na postavljena pitanja i nosi važne poruke za sazrijevanje mladog čovjeka.