Natjecanje u čitanju naglas za osnovnoškolce

Početna strana » Natjecanje u čitanju naglas za osnovnoškolce
Organizator: 
Gradska knjižnica Zadar
Lokacija: 
MMD
datum/vrijeme: 
Srijeda, Listopad 23, 2013 - 12:00 to 15:00

Gradska knjižnica Zadar u suradnji sa školskim knjižničarima OŠ Smiljevac, OŠ Zadarski otoci, OŠ Krune Krstića i OŠ Valentin Klarin organizira u 2013. godini, Europskoj godini čitanja naglas, Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda s ciljem popularizacije knjige i čitanja. Natjecanje se održava u Mjesecu hrvatske knjige i Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica pod geslom "Čitajmo zajedno, čitajmo naglas".

Najbolji čitači iz spomenutih osnovnih škola dolaze na natjecanje u Gradskoj knjižnici Zadar u srijedu, 23. listopada 2013. u 12 sati.

Prosudbenu komisiju čine tri člana: dr.sc. Sanja Knežević, profesorica na Odjelu za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru, zatim Matija Šango Šimurina, profesorica hrvatskog jezika  i voditeljica kazališne udruge "Igrajmo se" te profesorica engleskog jezika Morana Rogić, voditeljica udruge za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti Cinaz. Komisija će ocjenjivati kreativnost uvoda (motivacija za izabrani tekst), izražajnost čitanja, složenost teksta i sveukupni dojam.
Najbolji učenici u čitanju naglas bit će nagrađeni prigodnim poklonima. Natjecatelji mogu kao podršku povesti svoje prijatelje, roditelje...

Natjecanje su na nacionalnoj razini u 2013. godini pokrenule Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničarskog društva i Narodna knjižnica i čitaonica "Vlado Gotovac" Sisak po uzoru na slične projekte koji se već dugi niz godina provode u mnogim europskim zemljama s ciljem popularizacije knjige i čitanja iz užitka. Završno, nacionalno natjecanje bit će organizirano na sajmu knjiga Interliber, 13. studenog 2013. kao središnji događaj Mjeseca hrvatske knjige.
Detaljnije informacije o Natjecanju dostupne su na mrežnim stranicama http://www.kgz.hr/default.aspx?id=9098