Novo na Odjelu za odrasle

Početna strana » Novo na Odjelu za odrasle

Amelie Nothomb: OBLIK ŽIVOTA

Novi roman Amelie Nothomb, napisan u obliku pisama između nje i jednog američkog vojnika u Bagdadu,  na jedan neobičan i posve originalan način pokušava dignuti glas protiv rata i ubijanja.

 

 

Tom Rachman:  IMPERFEKCIONISTI

Imperfekcionisti" je roman koji prati živote reportera i urednika u uredništvu jednih engleskih novina u Rimu. U vremenu dok novine gube bitku s internetom ova se ekipa lavovski bori za svoj list! U toj borbi, njihovi su se životi pretvorili u pakao!

 

 

ZAŠTO SE PINGVINIMA NE SMRZAVAJU STOPALA?

Pitanje iz naslova jedno je od mnogobrojnih neuobičajenih i samo na prvi pogled beznačajnih pitanja čitatelja znanstvenog časopisa New Scientist. Odgovor na ovo, kao i na 113 sličnih pitanja, sabrani su i objavljeni u knjizi koja će vas privući dosjetljivošću i znatiželjom onih koji pitaju i znanstvenom upućenošću onih koji odgovaraju.
 

 


Nives Opačić: POD VELIKIM MEDVJEDOM

Nives Opačić, naša poznata jezikoslovka, putuje sjevernom zemljinom polutkom, jer je „sjever privlači više od juga, snijeg, magla, kiša i zaleđeni dah više od vrućine, jesen i zima više od proljeća i ljeta“.
 

 


Kristian Novak: ČRNA MATI ZEMLA

Uspješan mladi pisac Matija Dolenčec, stvaralačku i emocionalnu krizu pokušava otkloniti vraćajući se iz otuđenog gradskog života u tamno, blisko i ruralno Međimurje svoga djetinjstva.