Novo na Odjelu za odrasle

Početna strana » Novo na Odjelu za odrasle

Ivana Simić Bodrožić: Za što sam se spremna potući

Nova knjiga Ivane Simić Bodrožić hrabar je i iskren komentar na hrvatsku, pokatkad i tragikomičnu, svakodnevicu. U ovoj su knjizi izabrane Ivanine kolumne koje je objavljivala u Večernjem listu.

 Naslovnica knjige MudrovanjeLars Iyer: Mudrovanje

Dvojica prijatelja, visoko obrazovani akademski građani, raspravljaju o mnogobrojnim pitanjima koja su im nametnuli vlastiti životi. Pokušavajući odgonetnuti svoje mjesto u svijetu, uz mnogo humora i sarkazma, zaključuju da se i nemaju baš čime pohvaliti. 

Naslovnica knjige Ubojica u meni
Jim Thompson: Ubojica u meni

Lou Ford zamjenik je šerifa u malom gradiću u Teksasu. Najgora stvar koju drugi mogu reći o njemu jest da je malo spor i pomalo dosadan. No, drugi, opet, ne znaju za bolest – bolest koja je Loua kad je bio mlađi gotovo došla glave. Bolest koja će uskoro ponovno izaći na površinu…
Napisan davne 1952. godine, Ubojica u meni prometnuo se u klasik koji je autora Jima
Thompsona izjednačio s pojmom roman noir.


 Naslovnica knjige Žena koja je lehla u krevet na godinu dana
Sue Townsend: Žena koja je legla u krevet na godinu dana

Novi roman Sue Townsend duhovita je i dirljiva priča o tome što se dogodi kad netko prestane biti osoba kakva svi žele da bude. 

Naslovnica knjige Druga žena u haremu

Zoran Predin: Druga žena u haremu

Riječ je o zbirci anegdota, dnevnika i putopisa poznatog slovenskog kantautora Zorana Predina u kojima opisuje raznolike događaje iz svog života.