kategorija: 
Organizator: 
Udruga CINAZ (Klub mladih Klooz)
Gradska knjižnica Zadar
Lokacija: 
negdje drugdje
datum/vrijeme: 
Četvrtak, Listopad 17, 2013 - 16:00 to 18:30
Petak, Listopad 18, 2013 - 16:00 to 18:30

 

Radionica pripreme za volontersko čitanje djeci "Mladi čitaju" u sklopu nacionalne kampanje "Čitaj mi" koja je posvećena poticanju čitanja naglas djeci od rođenja kako bi čitanje postalo ugodnim dijelom svakodnevnog druženja roditelja i djece.
Čitanje naglas aktivnost je koja uključuje i povezuje cijelu obitelj - roditelje, bake i djedove, braću i sestre, rođake, ali i prijatelje koji zajedno slušaju priču... Osim toga, čitanje naglas je vrlo zabavno! Radionicu je osmislila i vodi mlada glumica Ivana Begović, magistra hrvatskog jezika i književnosti. Mladima će objasniti zašto je važno čitati djeci od rođenja, što je to interpretativno čitanje i kako zaokupiti pažnju malih slušatelja. Odabir kvalitetnih slikovnica na kojima će mladi uvježbavati čitanje napravile su knjižničarke Dječjeg odjela.
Nakon obuke će se prema afinitetima i slobodnom vremenu volontera organizirati grupna čitanja djeci - na Dječjem odjelu, u Ograncima, vrtićima, prvašićima u školskim knjižnicama...
Akciju "Mladi čitaju" provode Gradska knjižnica Zadar i udruga CINAZ (Klub mladih KLOOZ) kako bi što većem broju djece prenijele poruku da je čitanje zabavno, a roditelje potaknule na svakodnevno čitanje djeci.