kategorija: 
Organizator: 
Gradska knjižnica Zadar
Klub mladih Klooz udruge CINAZ
Lokacija: 
negdje drugdje
datum/vrijeme: 
Utorak, Siječanj 28, 2014 - 18:00 to 20:00
Srijeda, Siječanj 29, 2014 - 18:00 to 20:00

 

Radionica pripreme za volontersko čitanje djeci "Mladi čitaju" u sklopu nacionalne kampanje "Čitaj mi" koja je posvećena poticanju čitanja naglas djeci od rođenja kako bi čitanje postalo ugodnim dijelom svakodnevnog druženja roditelja i djece.
Čitanje naglas aktivnost je koja uključuje i povezuje cijelu obitelj - roditelje, bake i djedove, braću i sestre, rođake, ali i prijatelje koji zajedno slušaju priču... Osim toga, čitanje naglas je vrlo zabavno! Na radionici mladima će se objasniti zašto je važno čitati djeci od rođenja, što je to interpretativno čitanje i kako zaokupiti pažnju malih slušatelja. Odabir kvalitetnih slikovnica na kojima će mladi uvježbavati čitanje napravile su knjižničarke Dječjeg odjela.
Nakon obuke će se prema afinitetima i slobodnom vremenu volontera organizirati grupna čitanja djeci - na Dječjem odjelu, u Ograncima, vrtićima, prvašićima u školskim knjižnicama...
Akciju "Mladi čitaju" provode Gradska knjižnica Zadar i udruga CINAZ (Klub mladih KLOOZ) kako bi što većem broju djece prenijele poruku da je čitanje zabavno, a roditelje potaknule na svakodnevno čitanje djeci.