Otkrivanje ženske snage i ženskog principa

Početna strana » Otkrivanje ženske snage i ženskog principa

kategorija:

Organizator: 
Centar Tara, Zadar
Lokacija: 
MMD
datum/vrijeme: 
Ponedjeljak, Rujan 24, 2018 - 18:00 to 19:30
U sebi nosimo ženski i muški princip, rođeni smo kroz majku i svi smo djeca majke Zemlje. Istraživanje i razvijanje ženskog principa nije ovisno samo o tome da li smo u muškom ili ženskom tijelu, nego o ambiciji da imamo  i razvijemo u svom životu vitalnost, pravo na postojanje, prihvaćanje, zadovoljstvo,  slobodu duše da postoji. 
 
Ženski princip simbolizira plodnost, rodnost, vitalnost, materijalizaciju, predstavlja budućnost jer rađanje i plodnost jamče i kontinuitet života.  Svatko tko želi svoju ideju konkretizirati, materijalizirati, koristi za to ženski princip. 
 
Predavač Mateja Tomšič Akengen (Slovenija) istražuje stare kulture, pogotovo još uvijek živu afričku filozofiju Ifa, gdje je očuvan i teoretski i energetski zdrav i ženski i muški princip. Povesti će nas na putovanje i dodir s duhovnim srcem Afrike – kolijevke čovječanstva, povezati njihova vjerovanja i način života s ostatkom znanja i nekim arheološkim otkrićima  na našem kontinentu.  Vodit će nas u razmišljanje o  apsurdnosti uspoređivanja, takmičenja, više/manje vrijednosti žene i muškarca, o povijesnim uništavajućim posljedicama na kvalitetu života zbog religioznih i kulturnih kolektivnih zabluda o većoj ili manjoj vrijednosti jednog i drugog principa, o utjecaju na odnose, partnerstvo, zadovoljstvo, o tome da smo s ponižavanjem žena izgubili i kontakt s duhovnim dijelom majke Zemlje i prirode – izvorom našeg svakodnevnog preživljavanja.