Peter Wohlleben – Tajni život drveća

Početna strana » Peter Wohlleben – Tajni život drveća
Naslovnica
Prihvatite li odmah u početku autorovu navadu da personificira drveće o kojem piše, naći ćete se na zanimljivom putovanju kroz srednjeuropske i druge šume u minulom, današnjem i budućem vremenu. 
Oduvijek sam smatrao da drveće komunicira i to nekim svojim „internetom”, komunikacijskim kanalom kroz koji teku brojne informacije i to je bio prvotni razlog što sam se poduhvatio čitanja knjige, iako joj naslov počinje rječju „Tajna” (što je redovito razlog zbog kojeg neku knjigu neću uopće razmatrati). 
Na kraju, dobro je pročitati ovu knjigu, a bilo bi dobro da je svi pročitamo. Drveće je na našem planetu prisutno puno dulje od nas i fascinantno je utkano u biosferu, ali i mnoge druge sfere svakodnevnog života. Šume su naš filter zraka i proizvođač kisika, ali i mnogo štošta drugo. Upravo je fascinantna njihova uloga u životu planeta Zemlje. 
Unatoč sitnim nezgrapnostima prijevoda i ponekoj ne baš znanstvenoj referenci među navedenim izvorima, valjalo bi nam svo ovdje prezentirano znanje o drveću imati svakodnevno na umu. Eh, da, ne propustite nekad zasaditi barem jedno stablo
 
Priredio: Mladen Masar 
12. studenoga 2019. 

Priredio/la: