Pogled unatrag

Početna strana » Pogled unatrag

Koliko vam se puta dogodilo da ste došli u knjižnicu tražeći neki nov i popularan naslov, da bi na kraju otišli praznih ruku? Kako vrijeme prolazi, a vi do knjige niste došli, već lagano i zaboravljate da ste ju uopće htjeli pročitati. S vremenom, međutim, strka splasne i knjige do kojih je nekad bilo nemoguće doći sad u po nekoliko primjeraka stoje na policama. Zašto, dakle, sad ne uzeti neku od takvih knjiga?

Ovime otvaramo seriju predstavljanja naslova koji su prije desetak godina bili popularni i do kojih se teško dolazilo, a koji danas uglavnom stoje slobodni.

Utočište,  britanskog pisca Patricka McGratha, psihološki je triler koji će se svidjeti svim ljubiteljima tog žanra. Radnja djela odvija se u ustanovi za mentalno poremećene osobe, u kojoj se žena jednog psihijatra previše približi pacijentu Edgaru Starku, kiparu osuđenom za brutalno ubojstvo svoje supruge. Roman je pisan narativno u prvom licu.

 

Muškarci su s Marsa, žene su s Venere, američkog autora Johna Graya, je znanstveno-popularna literatura o nepresušnoj temi: muško – ženskim odnosima. Riječ o jednoj od najprodavanijih znanstveno-popularnih knjiga u povijesti, po kojoj su čak rađene i predstave koje i danas igraju. Kad počnemo listati i samo ovlaš čitati ovu knjigu, već je jasno zašto je postigla takav nezapamćen uspjeh: maksimalno pojednostavljene situacije i primjeri koje je većina doživjela bar jednom, te vrlo jednostavan i pristupačan stil pisanja.