Pogled unatrag - 70 najvećih zavjera svih vremena

Početna strana » Pogled unatrag - 70 najvećih zavjera svih vremena

U zadnje vrijeme, teorije zavjere toliko su uzele maha da se percepcija javnosti prema njima poprilično promijenila. Prije nekih 4-5 godina kad su te teorije tek probile put u širu javnost i kad su i potpuno nezainteresirani ljudi čuli za njih, bilo je cool znati nešto više o tome i objasniti to ljudima oko sebe. No, danas ste više cool ako znate o njima, a ne vjerujete.

Još prije 10-ak godina, puno prije nego je David Icke postao popularan, Gradska knjižnica Zadar svojim je korisnicima ponudila knjigu 70 najvećih zavjera svih vremena, autora Jonathana Vankina i Johna Whalena. Knjiga je postala trenutni hit. No, zavjere koje ova knjiga obrađuje nisu toliko nadrealne, ne ide se u fantastične krajnosti poput spomenutog Davida Ickea i njemu sličnih autora, nego o aferama o kojima smo mogli čitati u novinama i gledati svakodnevno na televiziji.

Watergate, ubojstva braće Kennedy, Johna Lennona, smrt Jima Morrisona, nacistički špijuni, nacistička tehnologija iza Drugog svjetskog rata, i slične afere tema su ove knjige. Uz opušten način kojim se pisci obraćaju čitatelju, ova knjiga je odličan izbor za opuštanje u hladnoj i dugoj zimi koja nam predstoji.