Puna štiva

Početna strana » Puna štiva

Pročitali ste knjigu koja vam se svidjela i rado biste podijelili dojmove s ostalim čitateljima i korisnicima Gradske knjižnice Zadar? Odsad to možete napraviti u novoj rubrici na web stranicama GKZD, Puna štiva (reg. štiva - brodsko potpalublje).

Ako dakle želite biti štivadur (reg. - onaj koji puni brodsku štivu), sve što morate je napisati 4-5 rečenica o knjizi koja vam se svidjela, dodati listu s par najdražih vam naslova kako bi ostali čitatelji stekli uvid u vaš literarni ukus, poslati to potpisano i s navedenim brojem članske iskaznice preko e-maila na adresu [email protected], ili putem poruka na  Facebook stranici Knjižnice. Nakon što tekst prođe kroz ruke našeg "žirija"devil, objavit ćemo ga na stranici Odjela za odrasle yes. Ritam objava će biti 1-2 mjesečno.

 

Prvu preporuku potpisuje Gorica Lovrić.

"Četiri prijatelja" španjolskog autora Davida Truebe knjiga je koju sam čitala tijekom ljetnih mjeseci i koja me osvojila svojom eksplozivnošću. Naime, glavni lik Solo sa svojim prijateljima kreće u pustolovinu tijekom koje likovi putem brojnih zanimljivih dogodovština spoznaju same sebe te nas na taj način uvodi u vlastiti svijet prepun humora i brutalnih scena. Kako to inače biva, u pozadini svega nalazi se nepreboljena ljubav s kojom se glavni lik pri kraju romana suočava oči u oči te saznaje da li je to sve vrijedno truda. Svakako zanimljiv roman u kojemu autor ne bira riječi te nas svojom žestinom u potpunosti uvodi u radnju i moglo bi se reći poistovjećuje s likovima romana.

Lista naj knjiga:
1. Haruki Murakami: Norveška šuma
2. Audrey Niffenegger
: Njezin strašni sklad
3. Irvine Welsh
: Acid house
4. Christiane F.Mi djeca s kolodvora Zoo