Organizator: 
Željka Jokić
Lokacija: 
MMD
datum/vrijeme: 
Petak, Siječanj 10, 2014 - 18:00 to 19:30
Knjiga autorice Željke Jokić tiskana je u vlastitoj nakladi uz grafičku obradu TD design Zadar. 
Put pomirenja, kao vodič za obnovu narušenog odnosa, Željkin je prvijenac za koji su već mnogi nakon objavljivanja ovog izdanja pokazali veliki interes s obzirom da je pomirenje najdublja duhovna potreba svakog čovjeka. 
U svojoj knjizi autorica iskreno dijeli ono što je duboko obilježilo njen život, a to je suočavanje s gubicima i potreba za povratkom izgubljenog. 
Predgovor knjige već s prvim rečenicama otkriva kako se od početne namjere, da vlastiti život ili barem jedan njegov zanimljiv dio prenese  na papir, Željka borila sa dvojbom da li je takva zamisao vrijedna truda ali se iz tog  promišljanja rodila misao da ipak piše te dio svog osobnog iskustva podjeli sa čitaocem. Konačna odluka i dugogodišnji rad doveo ju je u poziciju da može slobodno izjaviti „I evo radosna,pred vaše oči iznosim svoj prvijenac!“ 
Knjiga „Put pomirenja – preduvjeti i rješenja“ zamišljena je kao štivo za samopomoć a za temu koja se u njoj obrađuje to je vrlo poželjan pristup i način pomoći koji će čitaoca potaknuti na aktivnost. „Željela sam, a vjerujem i uspjela, dokučiti najčešće uzorke narušenih odnosa među životnim partnerima, ali istodobno iznaći i ponuditi djelotvorne načine kako pomiriti naizgled nepomirljivo.“ 
Tema u knjizi nije samo usmjerena kako obnoviti ljubavni odnos između muškarca i žene već je primjenljiva i za pomirbu unutar bilo kojeg narušenog odnosa; kako se izmiriti s majkom, ocem, djetetom, sestrom ,bratom ili prijateljem. 
Ovaj vodič za obnovu ljubavnog odnosa podijeljen je na dva dijela, preduvjete i rješenja protkan nizom poznatih i mudrih izreka na koje je dobro podsjetiti se kao npr. „Čovjek nije nikada tako lijep kao kad moli za oproštenje ili kad sam oprašta“ J.Paul. 
Put pomirenja pruža i odgovore na pitanja vrijedi li se boriti, zavrjeđuje li odnos barem još jednu šansu, kako se nositi s boli, kako prepoznati pravu ljubav i puno, puno više od toga. 
O knjizi će govoriti recenzent Đurđica Mateša. 
Glazbeni gosti: Goran Goga i Darijo Miletić 
Program vodi Vesna Benić. 

Više na web stranici www.pomirenje.com