kategorija: 
Organizator: 
Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar
Lokacija: 
Pult
datum/vrijeme: 
Ponedjeljak, Lipanj 19, 2023 - 08:00 to Subota, Srpanj 1, 2023 - 13:00

Zadovoljstvo nam je najaviti izložbu učeničkih radova na temu „Eko Art – Dekonstrukcija u modi“ koja će se održati u Gradskoj knjižnici Zadar od 16. do 30. lipnja 2023. U sklopu ovog projekta učenici su se upoznali s pojmom dekonstrukcije u modi te su kroz svoje radove istražili načine na koje se dekonstrukcija može primijeniti u kreiranju održive mode. Kreativni proces uključivao je recikliranje tekstila i drugih materijala te stvaranje novih, inovativnih odjevnih komada koji naglašavaju ljepotu nesavršenosti i prolaznosti.

Projekt se ostvario kroz suradnju s drugim školama koje obrazuju učenike u umjetničkom i modnom području; Škola likovnih umjetnosti Split, Strukovna škola Varaždin, Obrtnička škola Split, Škola za modu i dizajn Zagreb, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, Strukovna škola Rijeka. Ova izložba predstavlja priliku za učenike da pokažu svoju kreativnost i izraze svoje ideje o održivoj modi kroz umjetnički izričaj.

Pozivamo vas da dođete i pogledate ove jedinstvene i inspirativne radove, te da podržite naše mlade umjetnike. Vidimo se na izložbi!