Strip - Fear Agent

Početna strana » Strip - Fear Agent
Naslovnica
Fear Agent jedan je od onih stripova od kojih vas prolaze trnci ugode i nestrpljenja već nakon par sekundi neobaveznog listanja njegovih stranica. Fantastičan crtež živih boja koji koketira s nekim davnim percepcijama svemira i vanzemaljaca savršeno odgovara glavnom junaku stripa - Heathu Hustonu, posljednjem Fear Agentu.
Heath je vrlo zanimljiva osoba - alkoholičar kojemu cijeli svemir nije dovoljno velik da pobjegne od problema i prošlosti koja ga muči. Jedini prijatelj mu je Annie, računalo njegova svemirskog broda (koja, uzgred rečeno, nekako podsjeća na Holly iz popularne serije Crveni patuljak, ali koja srećom po Heatha nije idiot), a kao posljednjem istrebljivaču vanzemaljaca glava mu je stalno u torbi. Heath je tipični američki kauboj/redneck, Han Solo, melankoličan poput Johnny Casha... i stalno citira Marka Twaina
Čitajući Fear Agent osjećat ćete podvojene osjećaje. S jedne strane radnja je ozbiljna, ljudska vrsta našla se usred sukoba dvije naprednije rase i brzo je nestala kao kolateralna žrtva. S druge strane Heath, njegovi doživljaji, stav, i kompletna njegova osoba ne mogu ne izmamiti osmijeh na lice.
Fear Agent u Gradskoj knjižnici Zadar dostupan je na engleskom jeziku.
 
Priredio: Ante Kolanović (05. ožujka 2015.) 
 

Priredio/la: