Strip - Tri sjene

Početna strana » Strip - Tri sjene

Strip Tri sjene ostvarenje je francuskog umjetnika Cyrila Pedrose ( između ostalog, Disney-ev suradnik na crtanim filmovima Zvonar crkve Notre-Dame i Herkul ), koji polako ali sigurno postaje sve značajnija pojava u modernoj umjetnosti. Ako pročitate Tri sjene, odmah će vam biti jasno i zašto.

Daleko od naseljenih mjesta, u maloj drvenoj kućici živi skromna tročlana obitelj, majka, otac i sin. Okruženi su prekrasnom prirodom i dani teku u idili, sve do jedne večeri kad sin kroz prozor svoje sobe ugleda tri sjene. Usprkos očevim i majčinim naporima sjene ostaju nedodirljive, nepojmljive i neuhvatljive, koncentrirane na dijete sve očajnijih roditelja. Otac stoga odlučuje odvesti sina daleko, preko velike rijeke, gdje ni on sam nikad nije bio. Put je težak i prepun opasnosti, ljudi koji ne prežu ni od čega, a sjene ostaju neumoljiveTri sjene strip je o roditeljskoj ljubavi, o bezgraničnoj žrtvi koju je svaki roditelj spreman podnijeti za dobrobit svog djeteta.

Tematski, Tri sjene je težak i emocionalno zahtjevan strip. U isto vrijeme, crtež je fantastičan, a scenarij originalan i promišljen, čak i bez da to unaprijed znate, pomislili biste da ima u njemu mnogo autobiografskog. Čak i sad, kad se pred nama odvija drama oko malene djevojčice Stephanie Milda, Tri sjene mogu nam pomoći da shvatimo i da se lakše nosimo sa najgorim strahom svakog roditelja.