Uključi se knjigom

Početna strana » Uključi se knjigom
logo gkzd
Gradska knjižnica Zadar potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava (UP.02.1.1.12.0026) za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u svrhu provedbe projekta „Uključi se knjigom“ s ciljem nabavke biblio-kombija. Provedbom projekta osigurat će se novo vozilo te proširiti usluge za korisnike Gradske knjižnice Zadar koji posjećuju bibliobusna stajališta s naglaskom na posebno osjetljive skupine korisnika – osobe s invaliditetom na području urbane aglomeracije ZD. Osim Gradske knjižnice Zadar koja je prijavitelj, partneri na projektu su i Grad Nin, općine Poličnik, Preko i Galovac te Udruga HVIDR-a Zadar. 
Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske kao Upravljačko tijelo u postupku odabira projekta u okviru otvorenog trajnog Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracija/ područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb”, Odlukom o financiranju dodijelilo je iznos od 2.703.360,00 HRK bespovratnih sredstava za projekt „Uključi se knjigom“. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). 
Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA bila je tehnička pomoć u pripremi projekta te da će stupanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava (UP.02.1.1.12.0026) i nadalje biti tehnička pomoć tijekom provedbe projekta. Osigurana sredstva za pružanje tehničke pomoći su iz projekta ''ZADRA NOVA ZA VAS'', s ciljem povećanja korištenja sredstava EU fondova u Zadarskoj županiji putem jačanja kapaciteta regionalnog koordinatora Agencije ZADRA NOVA te kontinuiranom podrškom javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata te jačanjem kapaciteta (potencijalnih) prijavitelja u pripremi i provedbi projekata.