Zoro crvenoga nosa

Organizator: 
Elvira Katić
Lokacija: 
MMD
datum/vrijeme: 
Subota, Rujan 28, 2019 - 10:00 to 11:00

Zadarska profesorica Elvira Katić svoj opus do sada objavljenih književnih djela dopunjuje izdavanjem prve knjige u nakladničkom nizu KARLOVA MALA KNJIGA, slikovnice pod nazivom ZORO CRVENOGA NOSA.

Predstavljanje slikovnice održat će se u subotu, 28. rujna u 10:00 sati na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Zadar, Stjepana Radića 11 b.

Uz autoricu Elviru Katić, knjigu će predstaviti i ilustrator Robert Maršić, i sam autor teksta i ilustracija za slikovnice: Sofi, obalna vila i Mali snovi te Nina Dokoza, recenzentica. U programu predstavljanja sudjeluju i učenici OŠ Šime Budinića.

Slikovnica "Zoro crvenoga nosa" nježna je obiteljska priča o odrastanju. Naizgled sasvim obična priča o malom kosu Zoru, ovo je jedna topla priča za djecu (ali i odrasle) koja veliča snagu i važnost obitelji, naglašavajući brigu koju njeni članovi pokazuju jedni za druge.

Iz recenzije:

„Ovo je ujedno i priča koja govori o potpori i prijateljstvu u kojem nije mjerilo boja nosa već činjenica da jedni druge uvažavamo i prihvaćamo onakvima kakvi jesmo, ističući da nije loše biti drugačiji. Snažna simbolika crvenog nosa koji poziva Zoru na san, ujedno je i poruka da su odgovori na brojna pitanja ispred nas i da ih samo trebamo pronaći i prepoznati u svom okruženju.“

„Prpošan dječji svijet neiscršna je riznica… Svijet je to u kojem oni najmlađi, pred kojima je još puno toga za naučiti, istražiti i saznati, hrle naprijed samouvjereno, hrabro, odlučno, sigurno… Na svom putu često odlutaju poneseni nesputanošću i znatiželjom, te vođeni mišlju da im je neznano itekako znano. Trče kroz svijet poput Zora… slaveći život i veseleći se kako vjeverici, zecu i ježu, tako i stablu pokraj puta. Pritom u svojoj zaigranosti, naivnosti i dječjoj nevinosti, ne primjećuju opasnosti koje na njih vrebaju.“ – napisala je u svojoj recenziji učiteljica razredne nastave u OŠ Šime Budinića Nina Dokoza.